Mijn naam is Joyce van der Tas (1972) ik woon in Zwammerdam, samen met mijn hond en twee katten.

Yoga betekent voor mij een ontdekkingsreis die nooit stopt en mij telkens blijft boeien en verbazen. Yoga betekent verbinding. Zowel verbinding van mijn lichaam, geest en ‘zijn’, als verbinding met alle levende wezens op aarde.
Yoga is een onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden. Als ik een paar dagen niet op mijn mat ben geweest, word ik onrustig en ongelukkig.
In 1994 voor het eerst in aanraking gekomen met Bikram Yoga, dat heeft 3 maanden geduurd. Het was nog niet de juiste tijd voor mij, denk ik nu.
Sinds 2009 ben ik in aanraking gekomen met Asthanga Vinyasa Yoga en toen ging het heel snel. Van Training naar Workshop en Retreats, ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.
De eerste paar jaren was het vooral mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik heb mijn grenzen leren respecteren en tegelijkertijd nieuwe werelden mogen ontdekken.
Al deze ervaringen delen, met lesgeven, maakt het plaatje helemaal compleet.

Wat is je favoriete yogahouding (asana)?
Ik vind heel veel houdingen fijn om te doen, misschien kan ik beter antwoord geven op minst favoriete houding (hifi). Van achterover buigingen kan ik erg genieten, maar bijvoorbeeld ook van ‘The Sleeping Swan’, vanuit de Yin Yoga.

Wat maakt een yogales bijzonder?
De blik in ieders ogen bij afsluiting van een les, een bepaalde helderheid en tevredenheid, of ook wel “Yogi-Eyes” genoemd.

Wie is jouw inspiratiebron op yoga gebied?
Voor mij is iedereen met wie ik Yoga tot nu toe heb mogen delen een inspiratiebron, zowel met lesgeven als lesvolgen. Veel fantastische docenten kan ik hier noemen. Binnen Asthanga denk ik aan Claudia Pradella, Lino Miele, Clayton Horton, David Swenson en Matthew Sweeny.en voor Yin zijn dat Paul Grilley, José de Groot en Sarah Powers. Daarnaast mantra zingen met David Lurey en niet te vergeten Kyra de Vreeze. Waardoor ik mij ben gaan verdiepen in Ayurveda (gezondheidsleer uit India) en dit ook zoveel mogelijk toepas in mijn dagelijkse leven.

Joyce geeft ashtanga en yinlessen. Iedere eerste zondag van de maand verzorgt zij een half  primary led ashtanga class.

 

Please reload