JBM YOGA

Restorative Yoga

 

‘Restorative’ betekent ‘herstellen’ en dat is het doel van Restorative yoga. 

Het is een rustige, ontspannende vorm die ook geschikt is wanneer je last hebt van chronische pijn of een blessure, wanneer je net ziek bent geweest of bent bevallen. Maar Restorative yoga heeft ook een positieve uitwerking op stressgerelateerde klachten zoals een burn-out. 

 

Restorative yoga richt zich op zelfzorg, ontspannen, zachtheid, onthaasten en rust.

 

Gedurende de Restorative yoga worden er voornamelijk liggende oefeningen gedaan die weinig tot geen inspanning vergen. Kussens, bolster en dekens zorgen er hierbij voor dat je spierspanning sneller los kunt laten en je makkelijk kunt overgeven aan totale rust. Dit in combinatie met de juiste houding en focus op je ademhaling.

 

Restorative yoga is ook geschikt voor mensen waarvoor rustige Hatha yoga toch net nog te zwaar is. Door de houdingen en ademoefeningen ongeveer 15 tot 20 minuten aan te houden, heeft je lichaam de tijd om bij te komen en de kracht van het eigen lijf te gebruiken om te herstellen.

 

Naast de fysieke en mentale voordelen zorgt Restorative yoga ook voor bewustwording van het verband tussen lichaam en geest. Zo werk je als het ware aan je geluksgevoel. In deze les heb je volledig aandacht voor jezelf en kom je tot rust.