top of page

 Ik ben Suzanne van Piggelen. Ik woon in Vleuten en geef pilates les op de mat en apparatuur.

Wat betekent Pilates voor jou? Teamsport of competitie pas niet bij mij. Pilates is echt een mind-body sport. Als je je niet goed concentreert, dan heeft dat invloed op de uitvoering  en effectiviteit. Je doet het voor je zelf, je eigen lijf en gezondheid.  De precisie en controle die pilates vraagt, spreken mij aan.

Hoe lang beoefen je Pilates? Sinds 2006. Toen kwam er een foldertje door de brievenbus met daarin de zin ”afbeulen is passé”. Tot dat moment had ik, naast gym op school, nooit zelf aan sport gedaan. Mijn tweelingzus had op tv een dvd met pilatesoefeningen gezien en het sprak haar aan. Toen zijn we samen aan pilates begonnen en we doen het allebei nog steeds.

Wat is je favoriete Pilateshouding? Niet zo zeer een houding, maar de oefeningen die je met de Small Barrel kunt doen zijn heel fijn. De bicycle en de helicopter zijn goed voor het soepel maken van de heupen, en de Breathing opent de sleutelbeenderen. Als je veel werk achter een computer doet, dan is het heerlijk om de schouders lekker te openen.

Wat maakt een Pilatesles bijzonder? Je werkt met het hele lichaam zonder dat je meteen helemaal afgemat bent, hoewel dat ook absoluut kan. Als je alle matoefeningen in een half uur doet, dan heb je het echt wel warm!

Wie is jouw inspiratiebron op Pilates gebied? Ik heb niet 1 persoon die mij inspireert. Van alle docenten die bij Just Pilates/Just Body & Mind werken krijg ik ideeën, inzichten, tips of variaties op oefeningen. Dat is het fijne van het team dat we hebben; de docenten vinden het echt leuk dit soort kennis met elkaar te delen.

Please reload

bottom of page