JBM ZWANGER

JBM ZWANGERSCHAPSPILATES & YOGA

1/7


Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Daarom verdient dit moment in je leven bijzondere aandacht.

JBM kan je helpen bij je lichamelijke en mentale voorbereiding op de bevalling.

Het maakt niet uit of je Pilates of yoga ervaring hebt en of het je eerste  zwangerschap is, Onze zeer ervaren JBM docentes zullen je graag helpen je zwangerschap als  een unieke beleving te laten ervaren. 

Bij JBM vind je zwangerschapspilates en zwangerschapsyoga. Hierin zijn wij uniek! Je hebt de keuze uit beide of je kunt zelfs een combinatie maken afhankelijk van jouw behoeften. Daarnaast kun je ook een zwangerschapspartnerles of voorlichtingsavond volgen en is er na je zwangerschap een terugkomdag en een babymassagecursus. 

Zwangerschapspilates of zwangerschapsyoga? 

PILATES zorgt voor sterke buik- rug- en bekkenspieren! Bij zwangerschapspilates wordt er vooral gewerkt aan het fysieke aspect van je lichaam. Er verandert veel gedurende een zwangerschap met je lichaam en het kost ook tijd voordat je lichaam weer hersteld is na de zwangerschap. Een grote verandering is dat met name de rug-, buik- en bekkenspieren kracht verliezen. Pilates zorgt er nu juist voor dat deze veranderingen beperkt blijven en geeft handvatten die je dagelijks kunt toepassen op je lijf. Waardoor je na  de zwangerschap  fysiek  sneller de oude bent! Vooral wanneer je besluit 6 weken na de bevalling de pilateslessen weer te volgen,, worden je buik- rug en bekkenbodem spieren aanzienlijk sneller sterk!

YOGA leert je luisteren naar je lichaam! Er verandert heel veel, zowel in je lichaam als in je bewustzijn. Zwangerschapsyoga heeft als doel je van je zwangerschap te laten genieten. Zwangerschapsyoga staat de beleving van de zwangerschap en de bevalling centraal. Het leert je luisteren naar je gevoel, je intuitie, naar dat wat je lichaam tijdens je zwangerschap en tijdens de bevalling verlangt. Het leert je ontspanning-,  en ademhalingstechnieken die je tijdens de bevalling kunnen ondersteunen., Tegelijkertijd maak je de spieren soepel. Een voorbereiding op je bevalling met aandacht.